Blog

Blogi

Tervetuloa Aulangolle nauttimaan upeasta ympäristöstä ja Aulangon kievarin tarjoamasta herkullisesta ruoasta ja laadukkaista juomista. Perinteinen, luonnonkaunis Aulanko sijaitsee Hämeenlinnassa, jonka ympäristöstä löytyy myös monipuolisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi ratsastustalli, näkötorni ja leirintä-alue. Aulangon historia ulottuu todella kauas, sillä koko Aulangon vuoren huippu kuului Suomen maaperän ensimmäisiin pisteisiin, jotka tulivat jääkauden päättymisen jälkeen esiin jään alta.

Aulangon vuonna 1830 rakennettu, historiaa tihkuva kartano on upean Katajistonrannan päärakennus. Kartano tarjoaa avarat puitteet jopa 100 henkilölle ympäri vuoden. Kartano on kunnostettu ja viimeistelty vuonna 2017, ja isolta terassilta avautuvat huikeat näkymät Vanajavedelle. Herkullinen ruoka ja korkealuokkaiset ohjelmapalvelut tarjoavat vierailijoille hienoja elämyksiä. Tule lomailemaan, tai vietä häitä, syntymäpäiviä, yritystilaisuuksia, pikkujouluja ja kokouksia.

Aulangon lomalla kannattaa käydä myös näkötornissa, ratsastusretkillä, pyöräilemässä, pelaamassa golfia tai tennistä, patikoida ja nauttia upeasta luonnosta.

Aulangolla tapahtuu

Aulanko panostaa liikunnan riemuun ja viihteeseen. Vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat muun muassa Aulanko-juoksu, Aulanko 24 h juoksu, juhannusjuhlat ja festivaalit. Suosittuja ovat myös keskiaikaiset festivaalit ja Linnanpuistossa pidettävä Wanaja Festival -tapahtuma, jonka aikana kesän lämmössä ääneen pääsevät monet tunnetut esiintyjät.

Suomalainen ravintolakulttuuri

Suomalainen ravintolakulttuuri on viime vuosikymmeninä uudistunut ja kansainvälistynyt, mutta eroaa yhä huomattavasti kansainvälisestä kulttuurista. Suomessa useampiin niin sanotusti hienoihin ravintoloihin ei edelleenkään ole tapana mennä perheenä lasten kanssa, sillä lasten käytöksen arvaamattomuutta yleisesti yhä häpeillään. Useimmissa Euroopan maissa taas lapset itsestään selvästi viedään hienoihin ravintoloihin oppimaan tyylikkäitä käytöstapoja.

Suomalaisen ravintolaelämän juuret perustuvat Venäjän vallan aikaiseen kulttuuriin, aina 1800-luvulle asti. Suomalaisten hienojen ravintoloiden keskittymä sijatsee yhä Helsingissä. Suomen maakunnissa on yksittäisiä upeita yksityisten henkilöiden omistamia ravintoloita, mutta muuten maakuntien ruokatarjonta on pääosin tunnettuihin ketjuihin kuuluvien arkisempien ravintoloiden varassa. 2020-luvulle tultaessa kaikenlaiset ruokaan liittyvät, ja ruoan ympärille rakennetut elämykset ovat alkaneet yleistyä myös Suomen maakunnissa.

Pääkaupunkiseutu kulkee aina edelläkävijänä, eli kaikki uudet ruokaan ja ravintoloihin liittyvät trendit saapuvat useimmiten ensin Helsinkiin, mutta ajan myötä, ja esimerkiksi messutapahtumien kautta ne liikkuvat myös muualle Suomen moniin maakuntiin. Pääkaupunkiseutua ei siis pidetä enää hallitsevana tekijänä, vaan laadukkailla lounailla ja illallisilla voi herkutella missä päin Suomea tahansa.