Hanki ravintolatasoiset välineet kotiisi

Monesti ravintolassa käymässä ollessa tekee mieli hankkia myös kotiin ravintolatasoisia välineitä ja laitteita. Ravintoloissa käytetäänkin usein laadukkaita ja hyvälaatuisia välineitä, joiden avulla ruoan laittaminen, tarjoilu ja syöminen on helppoa ja sujuvaa. 

Ravintoloissa käytetään myös osittain samoja tavaroita ja välineitä, kuin kotitalouksille myydään ja laadukkaat välineet ovatkin monikäyttöisiä ja suosittuja, eikä suotta, koska ne toimivat. Osittain ravintolat käyttävät myös aivan samoja, mutta kokoluokkaa suurempia versioita samoista kotitalouksille myytävistä välineistä. 

Lasista on moneksi

Erilaisia juomalaseja on vaikka minkälaisia ja varsinkin ravintoloissa on usein jopa kymmeniä erilaisia laseja, joita käytetään erilaisten käyttötarkoitusten ja juomien mukaan. Näin juomat tarjoillaan asiakkaille juuri kuten ne on tarkoitettu. Iittala viinilasit ovat todella laadukkaat ja soveltuvat niin kotikäyttöön, kuin myös ravintoloihin, hyvien viinien nautintoa korostamaan.

Erilaiset astiat joita käytetään ravintoloissa on itseasiassa usein jopa halvempia, kuin mitä kotitalouteen hankitut versiot. Tämä johtuu siitä että niitä tarvitaan suuria määriä ja isosta rikkoutumisten määrästä, jonka takia ravintolat hankkivat halvemmalla paljon samanlaisia, mutta laadukkaan oloisia astioita. 

Keittiövälineet ovat kokin työkaluja

Keittiössä ruoanvalmistukseen käytettäviä välineitä on valtavasti erilaisia. Ravintoloiden keittiöissä käytetään samanlaisia välineitä, kuin kotikeittiöissäkin. Kotikeittiöiden välineet ovat usein pienempiä, koska valmistettavat määrät ovat myös paljon pienempiä. Kun esimerkiksi fileoit kalaa tai leikkaat lihaa, laadukkaat Fiskars veitset ovat luultavasti samanlaiset kuin mitä suosikki ravintolassasi käytetään, niitä vain teroitetaan ravintola olosuhteissa paljon useammin, jopa monta kertaa päivässä. 

Ravintoloihin valitaan usein laadukkaita, edullisia ja hyvin käyttöä kestäviä laitteita ja välineitä, koska niitä käytetään usein monesti saman päivän aikana. Toisin kuin kotikeittiössä, jossa vähänkin erikoisempi laite tai väline saattaa olla käytössä kerran tai kahdesti vuodessa.