Herkullinen ja ravintolatasoinen vappubrunssi kotiin

Aamiaisen ja lounaan välimuoto brunssi on suomalaisilla perinteinen osa vappua. Perhe tai kaveriporukka voivat kokoontua rennosti saman pöydän ääreen ja herkuttelun keskiöön nostetaan kaikkien osallistujien suosikki vappuherkut. Alle on listattu muutama idea täydellisen ja monipuolisen brunssimenun rakentamiseen.

Salaatit kuuluvat vappubrunssiin

Ruokaisat ja täyttävät salaatit ovat vakiintunut osa vappubrunssin ruokalistaa. Esimerkiksi peruna- tai pastasalaatti maistuvat taatusti kaikille, mutta seikkailunhaluisimmat voivat lähteä muokkailemaan perinteisiä reseptejä uuteen uskoon. Perunan tai pastan voi halutessaan korvata esimerkiksi terveellisellä kvinoalla tai perunasalaatista voi tehdä poikkeuksellisesti lämpimän version.

Muut suolaiset herkut

Vappubrunssin pikkusuolaisiksi soveltuvat hyvin esimerkiksi nakit, lihapullat, sillit, kinkkuhyrrät tai hodarit, joista kaikista voi halutessaan valmistaa myös kasvisversioita. Erilaiset suolaiset piirakat ovat myös suosittuja brunssipöydissä ja niitä onkin mahdollista valmistaa moneen erilaiseen makuun. Välimeren kasvispiirakka maistuu taatusti niin kasvissyöjille kuin muillekin ja kalan ystävät nauttivat taatusti kylmäsavulohipiirakasta. Suolaisissa piirakoissa voi mainiosti hyödyntää kaupan valmista voitaikinaa. Ruuan valmistuksen suhteen ei kannata ottaa suuria paineita, sillä kyseessä on rento yhteinen ateria. Laadukkaat välineet keittiöön löytyvät esimerkiksi https://www.veikonkone.fi/ ja niillä pääsee jo pitkälle.

Brunssipöydän makeat herkut

Oleellinen osa vappupöydän herkkuja ovat tietenkin perinteiset munkit ja sima. Sima on hyvä valmistaa hyvissä ajoin, sillä se valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä. Munkkien paistamisessakin on työnsä, josta moni tosin nauttii osana vappuperinnettä. Toisaalta jos aika on kortilla, voi makeat herkut hyvin ostaa hyvällä omallatunnolla myös valmiina. Tärkeintä on viettää rentouttava brunssi läheisten ihmisten parissa ja nauttia alkavasta kesästä.