Blog

Herkullisempia pihvejä lihamyllyllä

Lihamylly oli monia vuosia itsestään selvä keittiöväline jokaisessa kodissa. Sittemmin valmiiksi jauhettu liha tiskillä teki kotimyllyistä tarpeettomia. Lihamylly kokee nyt jonkinlaista renessanssia, kun ruoanlaittajat haluavat tehdä lempiruokansa alusta asti itse. Monia kotikokkeja houkuttaa se, että valmiiksi jauhettu liha voi sisältää melkein mitä tahansa.

Mikäli haluat maukkaampia hampurilaisia tai lihapullia, kannattaa alkaa jauhamaan jauheliha niitä varten itse. Jauhelihan maku ja laatu paranee huomattavasti ja pienemmällä vaivalla kuin uskoisitkaan. Sinun ei tarvitse olla teurastaja eikä sinulla tarvitse olla vanhaa lihamyllyä voidaksesi tehdä herkullista jauhelihaa. Halusit tehdä sitten terveellisempiä lihapullia tai hampurilaispihvejä, jotka maistuvat oikeilta pihveiltä saat lopputuloksesta aina paremman jauhamalla lihasi itse.

Naudan lisäksi saat itse päättää täsmälleen mitä raaka-aineita haluat käyttää pihvissäsi. Sinun ei tarvitse käyttää vanhentuneita lihanrippeitä tai jänteitä ja lihan kalvoja, mitä valmiiksi jauhettu kaupan jauheliha yleensä sisältää. Lisäksi lihamyllyllä murskaaminen vähentää kolibakteeririskiä merkittävästi, aloitatpa sitten paikallisen tuottajan tai lihakauppiaan lihalla tai marketista ostetuilla kokonaisilla lihanpaloilla jauhelihasi valmistamisen.

Kun jauhat lihan pihveihisi itse, sinun tulee kuitenkin ensiksi päättää mitä lihan osaa käytät. Voit kokeilla erilaisia variaatioita rasvaprosenttien suhteissa ja maussa. Voit myös kokeilla jauhaa jauhelihaa esimerkiksi kanan reisilihasta, possunkinkusta, lohesta tai tonnikalasta. Mausteiden lisääminen mukaan jo jauhamisvaiheessa ei ole myöskään kiellettyä, olkoon ne sitten valkosipulia ja mustapippuria kananjauhelihapyöryköihin, persiljaa ja kapriksia lohipihveihin tai possua ja omenoita makkaraa varten. Vain mielikuvituksesi on rajana kotitekoisen jauhelihan valmistamisessa!