Blog

Italialainen antipasto alkupalaksi

Omien juhlien menun miettiminen voi olla usein haaste ja tarjottavien valmistaminen hankalaa. Yksi hyvä vaihtoehto on italialaiset alkupalat eli antipasto. Näitä voi nauttia viinin tai kuohuvan kera ennen omien juhlien pääruokaa. Antipasto sopii myös moneen ruokaan ja ruokalajin yhteyteen, eikä sen valmistaminenkaan ole kovin vaikeaa. Kerromme sinulle vinkit täydellisen antipaston valmistamiseen omien juhliesi alkupalaksi.

Ehkä yksi suosituin antipasto on italialainen bruschetta. Bruschetta on on paahdettua leipää, jonka päälle on aseteltu erilaisia täytteitä. Täytteinä voi käyttää tomaattia, mozzarellaa, murskattua valkosipulia, oliiviöljyä ja yrttejä. Täyte syntyy helposti vaikka kuutioiduista tomaateista, joihin on sekoitettu basilikaa, suolaa ja pippuria. Tämän voi levittää leivän päälle ja viimeistellä luomuksen oliiviöljyllä.

Antipastolautasen voi koota myös jokaiselle vieraalle erikseen. Antipastolautaseen voi valita erilaisia aineksia kuten oliivit, fetajuusto, aurinkokuivatut tomaatit, parmankinkku ja leipä. Viipaloi leipä paloiksi ja asettele jokaiselle lautaselle muutama palanen joko paahdettuna tai tuoreena. Lisää oliivit juusto ja tomaatit sekä kinkku leivän mukaan ja kaada lautaselle hieman oliiviöljyä. Tällä tavalla on helppo antipasto lautanen valmis.

Antipastosalaatti on myös helppo valmistaa ja ei vaadi paljoakaan valmisteluja. Hanki tuoreita kirsikkatomaatteja, basilikaa, mozzarellaa ja mausteita. Sekoita tomaatit, basilika ja juusto yhteen. Mausta kokonaisuus balsamicolla, suolalla ja pippurilla sekä kaada päälle hieman oliiviöljyä. Näin valmistuu helppo ja maukas antipastosalaatti.

Viimekseksi vinkiksi antipastolle voit valmistaa helpon tomaattidipin, johon on helppo dipata paahdettua leipää. Valmista tomaattidippi purkkitomaateista tai tuoreista tomaateista. Murskaa joukkoon pari valkosipulinkynttä ja lisää suolaa sekä pippuria. Silppua basilika sekä halutessasi voi lisätä kapriksia lisäksi dippiin. Kaprikset voit puristaa myös hieman kasaan ja ne tuovat dippiin mukavasti suolaista makua, joten jos lisäät kapriksia ole varovainen suolan kanssa.