Blog

Kahvilat modernisoituvat ja erikoistuvat

Muistatko milloin digitaaliset palvelut ja erikoistuminen loistivat poissaolollaan? En minäkään, sillä kehitys on tapahtunut nopeasti ja kuin huomaamatta. Sanotaan että ”kehitys kehittyy” ja nykyisin teknologia ja erilaiset huikeat ratkaisut valtaavat alaa mitä erikoisimmista paikoista. 

Kahvilat ovat hyvä esimerkki. Kun ennen oli lähinnä nimenomaan kahviloita, joista sai ostettua kahvia ja mahdollisesti leivonnaisia tai pikkusuolaista, nykyään on todella paljon erilaisia trendikahviloita, joiden tarjonnasta suuri osa koostuu esimerkiksi erikoiskahveista, erikoisjuomista, erilaisista naposteltavista ja kylmistä juomista. 

Kun ennen kahvilasta löytyi vesihana, maitopurkki ja kahvinkeitin, nykyään löytyy helposti erikoiskahvinkeitin, maidonvaahdotin, Sodastream hiilihapotuslaite ja digitaaliset kanta-asiakasohjelmat. Hyppäys suhteellisen lyhyessä ajassa on siis ollut huima. 

Kahvilan raja hämärtyy

Kahvilat ovat alkaneet houkutella asiakkaita erikoistumalla mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla. Voi olla että toiselta puolen kahvilaa löytyykin viinibaari, jossa Iittala viinilasit täytetään eksoottisilla ja laadukkailla viineillä. 

On myös täysin vegaanisia kahviloita ja ravintoloita. Näiden erikoistuminen vegaaniuteen takaa asiakkaalle tiedon siitä, että valikoimat ovat varmasti vegaanisia ja soveltuu siis kaikille vegaaneille ja vegaanista ruokavaliota noudattaville. 

Nykyään on myös kauppojen sisällä olevia kahviloita ja ravintolamaailmoja, joissa voit syödä ja juoda pikkupurtavaa tai jopa isompia ruoka-annoksia heti. Tämä on kilpailuetu kaupalle, joka saa asiakkaan viipymään kaupassa pidempään, lopulta tyytyväisenä poistuen. 

Mukavasti mukaan

Monista kahviloista saa nykyään kätevästi mukaan suosikkiannoksiaan ja herkkujaan. Tämän ansiosta kiireisetkin ihmiset kerkeävät nauttimaan laadukkaasta ruoasta ja kahvista. Tämäkin on mobilisoitumisen ja yhä hektisemmäksi muuttuvamman elämän ansiota. Kahviloista voikin nykyään jopa tilata erilaisten mobiiliaplikaatioiden ja verkkopalveluiden avulla ruokaa etukäteen valmistettavaksi tai jopa kotiinkuljetuksella suoraan kotiin. Teknologia onkin kehittynyt valtavasti ja antanut huimia mahdollisuuksia hyödynnettäväksi.