Blog

Kesällä on aika nauttia ravintoloista

Suomalaiset ovat tunnettuja taipumuksestaan vetäytyä viettämään hiljaiseloa kukin oman kotinsa mukavuuteen talven pimeiden kuukausien ajaksi. Ulos tulee lähdettyä vain tarpeen vaatiessa, yleensä töihin tai kauppaan, ja monelle ei esimerkiksi tule mieleen lähteä ravintolailtaa viettämään. Kuitenkin kevään tullessa ja luonnon puhjetessa kukkaan kaikki voivat tuntea lämmön ja auringonvalon positiiviset vaikutukset mielialaansa. Yhtäkkiä ravintoloiden terassit ovat täynnä kauniista säästä täysin rinnoin nautiskelevia ihmisiä. Suomen kesä on lyhyt, ja jokainen tietää, että siitä on otettava kaikki irti.

Kesällä kannattaa baarien ja kahviloiden terassien lisäksi lähteä rohkeasti tutustumaan eri ravintoloiden tarjontaan. Nykyään on trendikästä hyödyntää sesongin tuotteita, ja kesällä suomalaiset pääsevät nauttimaan luonnon antimista myös ravintoloissa. Miltä kuulostaisivat uudet perunat tuoreella voilla ja vaikkapa ahvenella? Tai kauden marjoista valmistettu piirakka vaniljajäätelöllä? Ammattikokki nostaa nämä kaikkien tuntemat ikisuosikit aivan uudelle tasolle. Kokeile myös tuttujen ruokalajien lisäksi uusia tuttavuuksia – haasta itsesi. Elämä on liian lyhyt vanhoihin uomiin juuttuaksesi.

Kesä on myös oivallista aikaa erilaisiin uusiin juomiin tutustumista varten. Esimerkiksi maamme oluttarjonta on viime vuosina moninkertaistunut, ja voit usein eri paikkakunnilla maistaa jo paikallisen panimon omia tuotteita. Kysele ravintolassa rohkeasti paikan juomatarjonnasta, ja erityisesti heidän erityistuotteistaan. He kertovat sinulle varmasti mielellään, ja jopa suurella ylpeydellä, oman ravintolansa harvinaisemmista tuotteista. Vanhoja suosikkeja ehtii juoda muutenkin, joten mikset kokeilisi kesän kunniaksi jotain uutta? Kotimaan pienpanimoiden tukeminen on myös aina hyvä idea.

Hämeenlinnassa luonto on kaikkialla ja ravintolakäynnin voi esimerkiksi yhdistää patikkaretkeen Aulangon kauniilla luonnonsuojelualueella. Vierailkaa vaikkapa Aulangon kuuluisalla näköalatornilla ja ihmetelkää Suomen luonnon moninaisuutta ja vehreää kauneutta. Voitte jatkaa kierrosta esimerkiksi Vanajaveden läpi lipuvalla risteilyllä, mikä tarjoaa varmasti jokaiselle unohtumattomia kesämuistoja. Mikä sen parempi idea kuin aktiviteettien täyteisen päivän päätteeksi rentoutua ja nauttia Aulangon kauniista maisemista paikallisessa ravintolassa hyvästä ruuasta, juomasta ja seurasta nauttien? Näin tutustut ensin luontoon, josta nauttimasi ruoka on peräisin!

Toivottavasti sait tästä postauksesta intoa lähteä rohkeasti nauttimaan yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa Suomen kauniista kesästä ja sesongin ravintolatarjonnasta. Kuten sanottu, pohjoisen kesä on lyhyt, mikä on toisaalta korvaamaton osa sen erityislaatuista viehätystä ja kauneutta. Jokaisen tulisi ottaa kaikki irti pitkistä illoista istahtaen ravintolan terassille, keskittyä hetkeen ja jakaa se läheistensä kanssa keskustellen, syöden ja juoden. Kokeile uusia ravintoloita ja päätä tänä kesänä maistella ennakkoluulottomasti eri makuja!

 
 
  • Ravintolatasoinen kokemus kotiinRavintolatasoinen kokemus kotiin

  • Ravintoloiden sisustusRavintoloiden sisustus

    Jos sydäntäsi

  • Suomen upeimmat ravintolatSuomen upeimmat ravintolat

  •