Blog

Kodinomainen tunnelma modernissa ravintolassa

Kotoisa ravintolakokemus rakentaa yhteisöllisyyttä ja kannustaa asiakkaita palaamaan vastaisuudessakin. Tätä varten koko henkilökunnan on työskenneltävä yhdessä, jotta asiakas kokee olevansa osa perhettä ja tuntee olonsa mukavaksi koko vierailunsa ajan. Alle on listattu muutama ohjenuora kodinomaisen tunnelman rakentamiseen.

Sisustus

Suosi kotimaisia, mielellään lähellä tuotettuja sisustuselementtejä mikäli mitenkään mahdollista. Näin osoitat asiakkaillesi välittäväsi yhteisöstä ja sen rakentumisesta. Pienyrittäjiä tukemalla varmistat sen, että hekin pystyvät jatkossa tukemaan yhteisöllisyyttä ja tarjoamaan työpaikkoja ja laadukkaita tuotteita. Yhteisön jäsenten tekemää taidetta ostamalla tuet heidän luovaa prosessiaan ja varmistat sen, että lähellä tehdään taidetta vastaisuudessakin. Voit hyvin käyttää sisustuksessasi sekoitusta erilaisista tyyleistä – esimerkiksi rustiikkiset elementit sekoitettuna moderneihin toimivat yleensä hyvin. Pohdi haluamaasi tyyliä, osta elementtejä verkosta tai kivijalkaliikkeistä ja rakenna sitten niiden ympärille. Kyseessä voi olla esimerkiksi silmääsi osuva tyylikäs sohva jonka ympärille muu sisustus rakentuu. 

Tarjoilu

Ammenna inspiraatiota perheresepteistä ja paikallisesta ruokakulttuurista. Tarkastele perinteistä kotiruokaa ja pohdi, mikä tekee juuri siitä Kotiruokaa. Mitkä ovat ainesosat ja miten ne toimivat yhdessä? Onko joukossa tuttuja makuja, joita voit käyttää aloituspisteenä uusien ruokalajien ja annosten suunnittelussa? Suosi myös ruoassasi lähituotettuja ainesosia aina kun se on mahdollista. Pyri säilyttämään tasapaino perinteisen ruoan ja uusien innovatiivisten ideoiden välillä – älä nojaa liikaa kumpaankaan suuntaan. Haluat asiakkaidesi palaavan ravintolaasi vielä uudelleen, mutta et halua heidän kyllästyvän. Muista myös, ettet tarjoile ainoastaan paikallisille, vaan esittelet paikallista ruokakulttuuria myös muualta tuleville asiakkaille. Pyri siis pitämään ruokalistasi mahdollisimman monipuolisena, jotta sieltä löytyy kaikille jotain. Huomioi tässä aina myös ruokarajoitteet.