Blog

Laadukkaat käyttöesineet ravintolan miljöössä

Varsinkin laadukkaissa ravintoloissa on mahdollista törmätä sisustuksen osalta mitä erilaisimpiin erottautumisratkaisuihin. Lähtien ihan ruokailuvälineistä ja lautasista, esimerkiksi Fiskars ja Hackmann tarjoavat valikoimissaan perustason, sekä tästä paljon korkeamman laadun ja muotoilun tuotteita. Nämä pitkään kestävät, muotoilultaan erottautuvat, jopa taide-esineen kaltaiset tuotteet ovat usein erottautuvia, mutta silti ajattomia ja kestävät yli erilaisten muoti-ilmiöiden. 

Astioiden, juoma-, ja viinilasien, sekä tekstiilien osalta usein laadukkaat esineet ja tavarat tuovat mahdollisuuden erottautua. Laadukkaissa ravintoloissa voi olla esimerkiksi Iittalan ja Riedelin viinilaseja, tai Finlaysonin ja Marimekon tekstiilejä. Laadukkaat, mutta helppokäyttöiset ja pitkäikäiset, sekä helposti puhtaana pidettävät ja kestävät esineet ja tekstiilit tuovat myös säästöjä ravintoloille, kun uusia hankintoja ei tarvitse tehdä usein. 

Laadukkaat koriste-esineet 

Koriste-esineillä voidaan luoda tunnelmallinen tila asiakkaiden viihtyvyyden parantamiseksi. Esineiden määrän ei tarvitse olla iso, luodakseen tunnelmaa. Esimerkiksi jouluna jo muutamat pienet koristeet saattavat olla juuri tarpeeksi pitämään joulumieltä yllä, mutta kuitenkin tarpeeksi vähän olemaan sekoittamatta ravintolan identiteettiä. Erilaisten teemojen mukaan toteutettavat koristelut ovatkin yleistyneet paljon. 

Valaistus ja valaisimet

Valaisimilla ja valaistuksella on mahdollista muokata tilaa helposti, esimerkiksi valon kirkkautta, suuntaa tai väriä muuttamalla. Valoilla ja valaistuksen sijoittelulla voikin saada aikaan laadukkaamman vaikutelman, kuin mitä päivänvalossa todellisuudessa saisi. Tämä onkin halpa keino muokata ilmettä. Myös tunnelmavalaistus ja erilaiset, vaikka hitaasti vaihtuvat värit ovat hyvä keino luoda uutta, vaikka vakioasiakkaiden uudelleen ja uudelleen houkuttelemiseksi, aina erilaisella tarjonnalla. 

Jotkut, jo kauan toimineet ravintolat ovat hankkineet valaisimensa perustamisensa aikoihin ja niitä ei ole enää uustuotannossa. Näiden seasta onkin monesti paljastunut todella kauniita ja kalliita aarteita, joiden myynti on ollut erittäin kannattavaa.