Blog

Laittaudu ravintolailtaa varten

Ravintolassa käynti on monelle kiireiselle työläiselle kaivattu hengähdyshetki hektisen arjen keskellä. Joskus on hauska varata pöytä jopa hieman totuttua hienommasta ravintolasta, sillä laadukas ruoka ja komeat puitteet tuovat kokemukseen ripauksen enemmän glamouria. Ravintolailtaa varten on myös mukava, niin miesten kuin naistenkin, panostaa tavallista enemmän pukeutumiseen ja muuhun laittautumiseen. Ravintolassa käynti on mahdollisuus unohtaa arjen haasteet ja nauttia täysin siemauksin maukkaasta ruoasta, hyvästä seurasta ja laittautumisen tuomasta hyvänolon tunteesta. Onko sinulla yleensä tapana panostaa enemmän pukeutumiseesi ravintolaan lähtiessä? Vaikka et olisikaan tottunut varsinaisesti laittautumaan ennen illanviettoja, tulet huomaamaan, että kauniit vaatteet ja tavallista juhlavampi ehostus saavat illan tuntumaan erityiseltä tapahtumalta, vaikka kyseessä olisikin aivan tavallinen perjantai-ilta! Tässä postauksessa annammekin vinkkejä ravintolailtaa varten laittautumiseen niin miehille kuin naisille.

Kaikki meistä eivät ole luontaisia tyylitaitureita, jotka tasapainottelevat vaivattomasti erilaisten tyylien ja vaikutelmien välillä, ja monelle tuottaakin vaikeuksia päättää, mikä on ”sopivaa” mihinkin tilaisuuteen tai paikkaan. Toiset tuntuvat hallitsevan luonnostaan niin hienovaraisen yli- kuin alipukeutumisenkin taidon, mutta nämä eivät ole suinkaan itsestään selviä asioita, vaikka jokainen voi kyllä päästä niistä jyvälle. Helpointa laittautuminen on heille, joilla on jo olemassa vahva käsitys omasta tyylistään, sillä heidän tulee vain noudattaa omaa tyylitajuaan. Persoonallinen tyyli on kaunis, joten älä ujostele olla oma itsesi. Jos taas et ole vielä päässyt selvyyteen omasta tyylistäsi, voit aina turvautua kauden trendeihin, sillä näin olet ainakin ajan hermolla ja raikas. Nykyään eri trendeihin on helppoa ja nopeaa tutustua sosiaalisessa mediassa, jolloin saat varmasti ajankohtaista inspiraatiota omaan ravintolapukeutumiseesi.

Laittautuminen ei niin miesten kuin naistenkaan kohdalla kuitenkaan tarkoita aina perinteistä juhlapukeutumista: naisten ei ole pakko pukeutua mekkoon eikä miesten pukuun. Tällä hetkellä on paljon tyylikkäämpää sekoittaa juhlavuutta ja rentoutta samaan asukokonaisuuteen. Ravintolassa on joka tapauksessa helpompi päästä hauskaan tunnelmaan, kun asu ei tunnu liian viralliselta. Niin miehillä kuin naisillakin toimii sama yksinkertainen pukeutumiskikka: rentojen housujen yhdistäminen juhlallisempaan yläosaan. Miehet voivat yhdistää farkut vaikkapa kauluspaitaan ja liiviin, jolloin kokonaisvaikutelma on trendikäs mutta ei liian juhlava. Farkut näyttävät myös naisilla tyylikkäältä juhlavampaan puseroon yhdistettynä. Pusero voi olla niin juhlava, kuin sen kantaja haluaa, sillä farkut tasapainottavat mukavasti kokonaisuutta. Miehillä hiukset voi kammata suituiksi pienellä määrällä geeliä ja naiset saavat vaihtelua ja tuuheutta esimerkiksi klipsipidennyksistä. Pitkäkestoiset klipsipidennykset tuovat hiuksiin pituutta ja ryhtiä, jolloin hiukset on mukava jättää modernisti auki ravintolailtaa varten.