Blog

Miksi juoksu on paras urheilulaji – 2 tärkeintä syytä

Kun sinulla on kauhea maanantai, juokse. Kun haluat viettää aikaa ystävien kanssa, juokse. Kun haluat poistaa syyllisyydentunteen, kun menit syömään kokonaisen ​​omenapiirakan, juokse. Juoksu on mielestäni maailman paras näiden kahden syyn takia.

Monien rakastama

Juoksu on urheilulaji, jota kuka tahansa voi harrastaa missä tahansa. Maailman kaikissa maissa kaikenikäiset ihmiset rakastavat juoksemista. Se on urheilulaji, johon kaikki voivat osallistua ja, jossa kuka tahansa omistautunut ihminen voi menestyä. Kilpailut, harjoitukset ja päivittäiset juoksut tarjoavat loistavan tavan olla yhteydessä ihmisiin, joilla on sama intohimo ruumiinsa kiduttamiseen.

Pelkästään edellä mainitun asian avulla voit rakentaa kokonaisen juoksijayhteisön. Olen itse ystävystynyt todella monen ihmisen kanssa liityttyäni juoksuseuraan. Tapaamme seurassa muita juoksijoita päivittäin ja haastamme toisiamme ja testaamme omia rajojamme. Emme kuitenkaan koskaan unohda pitää myös hauskaa. 

Juokseminen on palkitsevaa

Juoksun jälkeen saamasi tunne tekee kaikesta kovasta työstä kannattavaa. Tuntuu hyvältä, kun tiedät, että otit aikaa päivästäsi ripeälle liikunnalle. Kun juokset, teet sen itsellesi – et miellytä juoksemalla ketään muuta. Juoksemisen aloittaminen on yhtä yksinkertaista kuin nauhojen kiinnittäminen kenkiin ja muutaman ensimmäisen askeleen ottaminen etuovelta. 

Pitkien matkojen juokseminen edellyttää kuitenkin suurta työetiikkaa ja se kertoo paljon ihmisen arvoista, koska juokseminen on ehdottomasti haastavaa. Vaikka juoksu on ankara laji, se on kuitenkin myös hyvin terapeuttista. Kun juoksemisen vapauttamat hyvän olon endorfiinit vapautuvat, se luo ihmiselle melkein euforian tunteen. Aivan, kuten yön nukkuminen hotelli Helsingissä myös.