Blog

Näin syöt fine dining –ravintolassa edullisesti

Fine dining -ravintoloiden voidaan todeta kuuluvan ravintoloiden kermaan, sillä ne eroavat tavallisista ravintoloista, kahviloista ja ruokaloista monin eri tavoin. Fine dining -ravintolat tunnetaan muun muassa siitä, että niiden tarjoamat annokset ovat tavanomaista pienempiä, mutta ne sisältävät usein harvinaisempia ja hintavampia raaka-aineita. Tärkeintä fine dining -ravintoloissa ei siis ole annosten koko, vaan pienestäkin annoksesta saatu ainutlaatuinen nautinto. Kategoriaan kuuluvat ravintolat odottavat myös asiakkailtaan asiaankuuluvan pukeutumis- ja käyttäytymisetiketin tuntemusta, joten ennen ravintolaan lähtöä kannattaa tarkistaa kyseisen paikan pukukoodi sekä kerrata muutama etikettisääntö. Fine dining -ravintolassa ateriointi on kuitenkin tunnetusti varsin hintavaa, joten tässä postauksessa esittelemme vinkin, jonka avulla säästät selvää rahaa ja voit silti nauttia fiinissä ravintolassa syömisestä: Valmista alku- ja pääruoka kotona ja siirry nauttimaan jälkiruoka fine dining- ravintolaan!

Valitse ravintola etukäteen

Moni fine dining -ravintolassa ruokaillut toteaa empimättä kokemuksen olleen hintansa väärti, mutta totuus on, että kaikilla meistä ei ole varaa nauttia kolmen ruokalajin ateriaa fiinissä ravintolassa edes kerran vuodessa. Onneksi kenenkään ei ole pakko tilata kaikkia tarjolla olevia ruokalajeja, vaan pelkän jälkiruoan tilaaminenkin on mahdollista. Näin voit syödä rauhassa alku- ja pääruoan kotona, jolloin maksat ravintolassa vain yhdestä ruokalajista, mutta pääset silti nauttimaan erityisestä fine dining -kokemuksesta. Voi kuitenkin olla hauska idea valita ravintola jo hyvissä ajoin, tehdä pöytävaraus sekä tutustua paikan ruokalistaan. Mitä kyseinen ravintola tarjoaa esimerkiksi pää- ja alkuruoaksi? Voisit yrittää valmistaa kotonasi jotain samansuuntaista, jotta valitsemasi jälkiruoka sopisi hyvin osaksi kokonaisuutta. Raaka-aineiden ei tarvitse välttämättä olla samoja kuin ravintolan annoksissa, sillä voit tehdä ravintola-annoksesta oman edullisemman versiosi, joka kuitenkin mukailee samaa teemaa.

Valurautapannulla valmistat maukkaan pääruoan

Kun olet päässyt selvyyteen siitä, missä fine dining -ravintolassa aiot jälkiruokasi nauttia, voit alkaa suunnitella alku- ja pääruokien valmistamista kotonasi. Voit halutessasi kunnioittaa fine dining -henkeä valmistamalla pieniä annoksia, mutta voit aivan yhtä hyvin syödä vatsasi niin täyteen, että tilaa jää vain sopivasti fiinin ravintolan maistelukokoiselle jälkiruoalle. Oli lähestymistapasi sitten mikä hyvänsä, ateriastasi tulee erityisen maukas, kun käytät sen valmistamisessa laadukkaita välineitä. Iso valurautapannu on varma valinta, kun haluat ruokaasi runsaasti makua ja parhaan mahdollisen paistopinnan. Valurautapannu on myös ammattikokkien valinta, mitä tulee esimerkiksi lihan paistamiseen. Ateriastasi tulee varmasti menestys, kun valitset laadukkaita ja tuoreita raaka-aineita ja käytät niiden valmistamiseen parhaiten sopivia menetelmiä. Tulet yllättymään, millaisia makuelämyksiä pystytkään loihtimaan aivan itse omassa kotikeittiössäsi!