Blog

Oletko tullut ajatelleeksi miten monipuolinen ravintolatarjonta nykyään on?

Harva tulee oikeasti miettineeksi että miten monipuolinen valikoima ravintola ja kahvila tarjonnan saralla on nykypäivänä. Ei tarvitse mennä kauas taaksepäin historiassa, kun tilanne oli aivan toisenlainen. Kilpailu oli vähäisempää ja tarjonta suppeampaa. Tämän takia erilaisia ruokia oli hyvin vähänlaisesti saatavilla. 

Toisaalta myös käytettävissä oleva rahamäärä oli paljon pienempi ja senkin takia ravintoloissa käytiin harvemmin. Se oli lähinnä rikkaille ja niitä harvoja olemassa olevia juhlapäiviä varten tarkoitettu ylellisyys. Kun ennen sunnuntai brunssi Helsingissä oli vielä harvojen herkkua ja rajoittui lähinnä esiintyjille ja maailmalta vierailemaan tulleille tähdille, nykyään sen katsotaan olevan arjen ja elämän helpottaja, säästäen aikaa ja vaivaa, mahdollistaen helposti pääsyn valmiiseen pöytään täynnä herkkuja. 

Noutoruoka kukoistaa, kasvaa ja voi hyvin

Noutoruoka, tutummin ehkä ”take away” ruoka ja sen tarjonta on lisääntynyt viime vuosien aikana valtavasti. Noutoruoan lisääntymisen ja tarjonnan monipuolistumisen ansiosta jokaisella on nykyään mahdollisuus nauttia erilaisista ja eri tyylisistä ruoista vaikka joka päivä. Osa asiakkaista ei enää syö kotonaan itse valmistamaa ruokaa, vaan joko käy syömässä kaiken ulkona tai hakee osan noutoruokana. 

Myös ruoan kuljetuspalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan valtavasti viime aikoina ja yhä useampi ravintola tarjoaakin mahdollisuuden kotiinkuljetukseen. Kotiinkuljetus onkin ravintoloille hyvä vaihtoehto asiakkaiden hankkimiseksi, kun esimerkiksi ravintolasalin tilat ovat rajalliset tai halutaan tarjota vaihtoehto kiireisille asiakkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla fyysisesti paikan päälle syömään.

Ravintoloiden onkin helppoa lähteä tarjoamaan noutoruokaa Internetin tarjoamien laajojen markkinoiden avulla. Kun asiakkaat voivat käyttää monia erilaisia sovelluksia ja tilata ruokaa helposti, tarjoaa se ravintoloille mahdollisuuden suureen kasvuun ilman liiketilan koon aiheuttamia rajoitteita.