Blog

Persoonallinen sisustus ravintolaan edullisesti

Asiakkaat muistavat ravintolavierailustaan ruoan maun lisäksi ravintolan sisustuksen, sillä moni haluaa kokea ravintolassa olonsa kotoisaksi ja nauttia ympäristön tunnelmasta. Erityisesti sisustuksen persoonallisuus jää helposti asiakkaiden mieleen, mikä auttaa ravintolan identiteetin ja brändin luomisessa. Useimmat ravintoloitsijat ovat tietoisia ravintolansa ulkonäön tärkeydestä täydellisen asiakaskokemuksen luomiseksi, mutta he jättävät sisustuksen turhan usein puolitiehen rajalliseen budjettiin vedoten. Ravintolan sisustamisen tunnelmalliseksi ei kuitenkaan tarvitse maksaa maltaita, sillä sisustuksessa, kuten myös pukeutumisessa, rahan sijaan ratkaisevia tekijöitä ovat hyvä maku ja yksi yhtenäinen visio. Poimi siis tästä artikkelista vinkit sisustaaksesi ravintolastasi tilan, jossa asiakkaasi tuntevat olonsa hyväksi ja nauttivat ilolla tiimisi luomista makuelämyksistä.

Jos sisustaminen ei ole varsinainen intohimosi, vaikka oletkin muuten todella innostunut ravintolastasi, sinun kannattaa aloittaa prosessi miettimällä tarjoilemasi ruoan teemaa. Tarjoaako ravintolasi esimerkiksi italialaista ruokaa? Jos ravintola keskittyy esimerkiksi jonkin tietyn maan ruokalajeihin, on helppoa hakea inspiraatiota kyseisen maan kulttuurista ja sen ravintoloiden perinteisestä tyylistä. Monet asiakkaat pitävät siitä, että ravintola saa heidät uskomaan, että he ovat aidossa italialaisessa ravintolassa. Jos ravintolasi keskittyy taas esimerkiksi kasvisruokiin, voisi olla hauska idea pyrkiä luonnolliseen tunnelmaan myös sisustuksessa, sillä kasvisruoka mielletään liharuokaa ekologisemmaksi vaihtoehdoksi. Kun olet päässyt selvyyteen siitä, minkä tyylin mukaan haluat ravintolasi sisustaa, voit alkaa etsimään esimerkiksi internetistä ja sisustuslehdistä tyyliin liittyvää inspiraatiota.

Kun sinulla on mielessäsi selkeä kuva niin ravintolasi sisustuksen tyylistä kuin huonekaluista ja sisustuselementeistä, joiden avulla tulet tämän vision toteuttamaan, on aika selvittää halvin mahdollinen tapa toteuttaa kaikki tämä. Kirpputorit ovat sisustajan aarreaittoja, sillä niistä löytää monesti persoonallisia ja edullisia sisustuselementtejä. Lisäksi kirpputorilöydöissä on jo valmiiksi tyylikästä ja kodikasta patinaa, josta joutuu usein sisustusliikkeissä maksamaan ekstraa. Moni ravintoloitsija vierastaa kirpputoreja sillä perusteella, että niistä on usein hankala löytää tarpeeksi monta kappaletta samaa esinettä, kuten tuoleja tai pöytiä. Eriparisuus on kuitenkin jo pitkään ollut muotia sisustuksessa, sillä se luo tilaan kodikasta ja persoonallista tunnelmaa. Julisteet ovat myös tehokas ja halpa keino luoda tilaan tunnelmaa, ja niitä löytyy kaiken lisäksi monilta kirpputoreilta tai internetin nettitoreilta. Internetin käytettyjen tavaroiden myyntisivustoilta voi muutenkin löytää harvinaisia aarteita, jotka tuovat ravintolasi sisustukseen edullisesti omaleimaista tunnelmaa.

Toivottavasti sait tästä artikkelista ideoita ravintolasi sisustuksen toteuttamiseen tai maustamiseen edullisesti käytetyillä esineillä ja huonekaluilla. Käytetyissä huonekaluissa on sielua, ja ihmiset arvostavat niitä varsinkin nyt, kun ilmastonmuutoksesta puhutaan enemmän kuin koskaan.