Blog

Ravintolan sisustus on puoli ruokaa

Nykyään laadukkaita ja mielenkiintoisia ravintoloita on pilvin pimein ja uusia syntyy kuin sieniä sateella. Miten sitten voisi erottautua näiden kaikkien hyvien kilpailijoiden joukosta? Tähän on monia ratkaisuehdotuksia. Ravintola voi panostaa markkinointiin esimerkiksi arpomalla lahjakortteja illalliselle, mainostamalla ravintolan palveluita somessa, lehdissä ja televisiossa, tekemällä hauskoja videoita nettiin… Vaihtoehtoja on pilvin pimein. Kun asiakkaat on saatu kiinnostumaan ravintolasta, he mitä suurimmalla todennäköisyydellä päätyvät tulemaan asiakkaaksi ravintolaan. Silloin ravintolan sisustus on se, joka ratkaisee.

Kun asiakas tulee sisään, hän ensin aistii tilan yleisvaikutelman: onko ravintolasali matala vai korkea, kaikuuko tilassa, onko se kolkon minimalistinen vai romanttisen runsas, antaako sisustus vihjeitä ravintolan ruokalajien tyylistä… Nämä kaikki ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat asiakkaan kokemukseen. Ravintolan sisustus kannattaakin valita siten, että se vastaa asiakkaan odotuksia. Jos tarjoilet aasialaisen fuusiokeittiön annoksia, voi aasialaisteema näkyä jo ravintolasalissa, ehkäpä yhdistettynä futuristiseen minimalismiin. Jos tarjoilet englantilaista tai saksalaista baariruokaa, esimerkiksi makkara-annoksia, sopii niiden taustalle tumma puu, iloinen tunnelma ja puheensorina. Ellei puheensorinaa synny luonnostaan, voi ravintolan äänentoistojärjestelmästä soittaa puheensorinaa sisältävää äänitettä.

Välillä ravintoloissa näkee villejäkin sisustusratkaisuja! Toisinaan puinen sängynpääty ajaa loossin selkänojan virkaa ja toisinaan katosta roikkuu paljon erilaisia lamppuja. Kaikenlaiset ideat kannattaa ottaa huomioon, kun sisustusta suunnitellaan. On mahdollista, että juuri se villein sisustusratkaisu on se, joka saa asiakkaat palaamaan kerta toisensa jälkeen! Kun suosit kierrätysmateriaaleja, ei sisustaminen ole kallista ja sen voi uusia säännöllisin väliajoin. Sillä tavalla ravintolan ilme pysyy aina tuoreen ja ravintola tunnetaan siitä, että se ei juutu vanhoihin uomiinsa.