Blog

Ravintolan sisustus on sijoitus

Kun omistat ravintolan, tiedät, miten nopeasti sisätiloissa alkaa näkyä käytön ja kulumisen jälkiä. Ulkoasun pitämiseen houkuttelevana vaaditaan säännöllisiä parannuksia ja jatkuvaa korjailua. Haluat käyttää säännöllisiin korjauksiin mahdollisimman vähän aikaa ja rahaa, mutta saada niistä kuitenkin mahdollisimman paljon hyötyä. Ravintolan on myös pysyttävä tyyliltään ajanmukaisena, samalla säilyttäen oma tunnistettava luonteensa. Ei aivan yksinkertainen yhtälö, eikä myöskään välttämättä aivan edullisesti toteutettavissa. Käsittelemme kanssasi muutaman fiksun tavan saada rahallesi vastinetta, kun korjailet ja parannat ravintolaasi.

Suunnitelmallisuus kannattaa

Kuten jokaisella menestyvällä yrityksellä, myös ravintolalla on hyvä olla pitkän tähtäimen suunnitelma. Budjettia laatiessa kannattaa katsoa pitkälle eteenpäin, jotta olet varautunut eteen tuleviin remontteihin ja kalusteiden uusimiseen. Myös näiden kuluerien rahoitusta on järkevää pohtia hyvissä ajoin. Yrittäjänä tunnet oman ravointolasi liiketoimintasuunnitelman sekä sen logiikan, jolla pyörität yrityksesi taloutta. Tiedät, milloin menoeriä kannattaa rahoittaa ottamalla lainaa, ja milloin on parasta jättää rahaa sivuun pitkältä ajalta ja maksaa hankinnat kerralla.

Jos olet uudistamassa ravintolan kalustoa mittavasti yhdellä kertaa, lainan ottaminen on usein se järkevämpi tapa. Tämä toki edellyttää sitä, että ottamasi lainan ehdot ovat edulliset ja juuri sinun tarpeisiisi sopivat. Koska erilaisia lainoja on tarjolla valtavasti, etenkin yrityksille, niiden seulomiseen voi kulua paljon arvokasta työaikaa. Yrittäjän kannattaakin hyödyntää netissä tarjolla olevia työkaluja, joilla lainojen vertailu helpottuu. Klikkaa tästä niin pääset tutustumaan erilaisiin lainavaihtoehtoihin mutkattomasti.

Yllätyksiä sattuu

Järkevään taloudenpitoon kuuluu yrityksen omaisuudesta huolehtiminen. Pienien vikojen ei kannata antaa kasvaa suuriksi. Käytä siis vaikkapa kerran viikossa muutama minuutti siihen, että tarkistat huonekalujen ja laitteiden kunnon. Korjaa kaikki pienetkin ongelmat heti, kun huomaat ne. Esimerkiksi ruuvien kiristäminen on nopea toimenpide, joka saa tuolit kestämään kauemmin. Viehättävällä tavalla kulunut tyyli tai niin sanottu “shabby chic” on mukava ja viihtyisä, mutta samaa ei voi sanoa tuoleista, jotka hajoavat istuttaessa. Tarkista erityisen huolella keittiön ja asiakastilojen vesikalusteet. Eihän kylpyhuoneissa ole vuotavia tai löysiä hanoja? Tarkista vessojen huuhtelumekanismit, ja varmista, että ne toimivat kunnolla. Ohjeista henkilökuntaa ilmoittamaan heti kun he havaitsevat jotain tavallisesta poikkeavaa.

Vaikka olisit miten huolellinen, onnettomuuksia voi aina sattua. Ja tietenkin ne sattuvat aina pahimpaan mahdolliseen aikaan. Esimerkiksi hajonnut tiskikone voi pistää keittiön täysin sekaisin. Kaikkeen ei voi aina varautua. Siksi onkin hyvä, jos olet tutustunut erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin jo etukäteen. Kun tiedät, mistä saat nopeasti edullista lainaa, voit reagoida välittömästi ja korjata ongelman, ennen kuin se pääsee vaikuttamaan ravintolasi toimintaan ja tulee todella kalliiksi. Kun ravintolan toiminnan perusedellytykset ovat kunnossa, kaikki toimii ja näyttää hyvältä, niin asiakkaat viihtyvät ja vierailevat ravintolassasi uudestaankin!