Blog

Ravintolatasoinen kokemus kotiin

Viime vuosina moni meistä on joutunut valitettavasti luopumaan ravintolassa käymisestä ja keksimään vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa omia kulinaristisia tarpeita. Onneksi ravintolatasoisen ruuan valmistus ja nauttiminen onnistuu kotioloissakin!

Kun halutaan nauttia kotona ravintolatasoinen elämys, on sen saavuttamiseksi olemassa monia vaihtoehtoja. Toiset haluavat ruuanlaittamisen tuntuvan yhtä sulavalta, kuin ravintolatasoisessa keittiössä: tarvikkeiden olevan optimaalisesti muotoiltuja ja kaiken tarvittavan oltavan käsillä ja saatavilla. Toisille tärkeintä on päästä käsiksi ravintolan makumaailmaan ja tunnelmaan kotoa käsin.

Jos olet foodie, joka haluaa päästä itse iskemään kätensä taikinaan, viipaloimaan kasviksia ja kuullottamaan sipulia juuri parhaimman lopputuloksen saamiseksi, on sinua varten olemassa lukuisia eri keksintöjä siihen, miten saat kotikeittiöstäsi kaikki tehot irti! Esimerkiksi kestävä obh nordica monitoimilaite takaa sen, että saat hienonnettua, sekoitettua ja blendattua lukuisia erilaisia raaka-aineita haluamaasi muotoon. Tällä tavalla valmistat erilaiset taikinat, kastikkeet ja drinkit käden käänteessä, mutta kuitenkin ravintolatasoisin välinein.

Jos olet enemmän ruuasta ja ravintolan tunnelmasta nauttiva ruuan ystävä, on ruuan kotiinkuljetuspalvelut sinua varten. Nykyään on tehty todella helpoksi tilata kotiin annoksia jopa Michelin-tähtiä saaneista ravintoloista. Ravintolat panostavat tarjoiluihin ja annosten asetteluun myös kotiinkuljetuspalveluissa ja jotkut ravintolat toimittavat jopa viinipaketteja kotiin. Sinun vastuullesi jää kattaa annokset kauniisti – esimerkiksi laadukkaat iittala astiat ovat kaunis tausta kauniille annokselle. Tärkeintä on myös luoda ravintolan tunnelman kotiisi: himmennä valoja, sytytä kynttilöitä ja valitse sopiva musiikki, esimerkiksi tunnelmallinen ja maalaileva jazz sopii ikimuistoisiin ravintolahetkiin.

Ravintolaillallisen nauttiminen kotioloissa on siis pitkälti vain järjestelykysymys, eikä kenenkään tarvitse jäädä paitsi upeasta ja ikimuistoisesta kokemuksesta!