Blog

Ravintoloiden sisustus

Jos sydäntäsi lähellä on ravintoloiden ja ruuan lisäksi myös sisustaminen, sinua kiinnostavat luultavasti myös erilaisten ravintoloiden tiloissa tehdyt sisustusratkaisut. Makuaisti ei ole ainoa aisti, jonka varassa ravintolaan kannattaa suunnistaa, sillä myös taidokkaasti luotu tila lisää huomattavasti ravintolakokemuksen laatua. Monesti upeasti sisustettu teemaravintola jää asiakkaan mieleen ikimuistoisena kokemuksena. Tässä postauksessa jaamme joitakin yksityiskohtia, jotka ravintolan sisustuksessa kannattaa huomioida – olit sitten asiakkaana tai perustamassa omaa ravintolaa!

Kaunis kattaus on puoli ruokaa

Kauniit, teemaan mukaiset kattaukset ovat olennainen osa ravintolan viihtyisää sisustusta. Kannattaa huolehtia siitä, että ravintolan teema toistuu kattauksessa: jos teemanasi on aasialainen keittiö, voi astiaston muotokielen avulla toistaa samaa teemaa. Jos tarjoilet kokeilevaa ruokaa, voit tehdä luovia ratkaisuja myös tarjoiluastioiden kanssa: miten olisi puunpalalta tarjoilu jälkiruoka-annos tai pipetistä juotava alkumalja?

Seinäkoristeilla ilmettä tilaan

Erilaisilla seinäkoristeilla luot tilaan mielenkiintoisia yksityiskohtia ja korostat ravintolan teemaa. Jos tarjoilet aasialaista ruokaa, ota inspiraatiota sisustukseen aasialaisesta kulttuurista. Makumatkaa voi korostaa myös suuri maailmankartta taulu. Voit tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden merkitä karttaan, mistä päin he ovat ravintolaasi saapuneet ja tarjota tällä tavalla personoidun kokemuksen!

Musiikki siivittää ruokailua

Musiikin tarkoitus ei ole vain peittää taustamelua, vaan se voi luoda erilaisia tunnetiloja tilaan. Tarjoilemasi ruuan kotimaan musiikki on aina toimiva ja klassinen ratkaisu. Jos haluat nuorekkaan ravintolan, kokeile uusimpia radiohittejä, jotka saavat asiakkaat jammailemaan ja tunnelman nostettua korkealle. Rauhallinen jazz toimii myöhäisten ravintolaillallisten aikana ja se saa asiakkaasi rentoutumaan ja viettämään ravintolassa aikaa pidempäänkin.

Näitä tilan sisustamiseen liittyviä ratkaisuja miettimällä voit parantaa asiakkaiden ravintolakokemusta ja varmistaa, että ravintolasi jää asiakkaiden mieliin.