Blog

Ruokamatkalle Helsinkiin

Onko ruoka sinulle intohimo? Voisitko loputtomiin katsella ruokaohjelmia, etsiä uusia reseptejä kokeiltavaksi ja tutustua uusiin raaka-aineisiin? Tunnetko kuumimmat ruokatrendit jo ennen kuin niistä tulee trendejä? Jos vastasit edellisiin kysymyksiin kyllä, olet todellinen foodie! Ruuan rakastaja lomailee tietenkin mielellään sellaisissa kohteissa, joissa pääsee tutustumaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin annoksiin, keittiöihin ja kokkien kädenjälkeen ja joiden aikana oma makupaletti laajenee. Onneksi ruuan ystävän ei tarvitse lähteä merten yli makumatkojen perässä, sillä pääkaupunkimme Helsinki on todellinen kulinaristin taivas! Kulttuurin, historian ja ostosmahdollisuuksien lisäksi Helsinki tarjoilee myös upeita ravintolaelämyksiä.

Nopeasti vaihtuvista ravintolatrendeistä kannattaa napata kiinni, ennen kuin on liian myöhäistä. Yksi Helsingin suosituimpia ravintoloita on Isolla Roobertinkadulla sijaitseva Yes Yes Yes, jonka keittiö tarjoilee innovatiivista, värikästä ja kokeilevaa kasvisruokaa kauden parhaista raaka-aineista. Ravintolan sisustus on värikäs ja instagrammattava, joten tähän paikkaan olet varmasti törmännyt somessa usein. Kokeile ja ihastu baaritiskin tarjontaan ja nautiskele drinkki tai pari terassilla, josta on hyvä tiirailla kuhinaa Helsingin ytimessä.

Helsingistä löytyy myös jo klassikoiksi muodostuneita ravintoloita, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa pääkaupunkilaisten sydämissä. Kapteeninkadulla sijaitseva perinteikäs ravintola Sea Horse on tarjoillut maistuvia annoksia jo vuodesta 1934. Pitkän historiansa aikana ravintola on tarjoillut erilaisia menuja, mutta paikan bravuureiksi ovat muodostuneet perinteiset paistetut silakat ja wieninleike. Jos kaipaat siis klassisia perinneannoksia, sinun kannattaa suunnata Sea Horseen.

Ravintolamatka alkaa tietenkin hotellin varaamisella. Monet laadukkaat helsingin hotellit tarjoavat upeita makuja myös aamiaistarjoiluilla. Enää ei tarvitse tyytyä maissihiutaleisiin ja seisseeseen kahviin, vaan aamiaispöydissä näkyy makuja niin kotimaasta kuin muidenkin maiden keittiöstä. Upeaa ja ikimuistoista lomaa sinulle, kulinaristi!