Blog

Suomen erikoisimmat ravintolat

Suomi on täynnä erilaisia ravintoloita ja osa niistä poikkeaa perinteisistä ravintoloista monella tavalla. Maastamme löytyykin todella erilaisia ravintoloita, joita ei välttämättä löydy mistään muualta maailmasta. Tämä listaus voikin olla seuraavaa matkaa varten hyvä  lista ravintoloita, joissa vierailla ja ihmetellä erityisiä ruokapaikkoja.

Suomi on pohjoinen maa, joten kylmä ja jää ovat tällä läsnä monta kuukautta vuodessa. Rovaniemellä tätä Suomen perinnettä voi kokea jää ravintolassa. Jääravintola on Arctic Snow hotellissa oleva ravintola, jonka voi varata tilauksesta omaan käyttöön ja siellä pääse nauttimaan Lapin herkkuja. 

 

 

Osa Suomen vankiloista on myös muutettu ravintolakäyttöön. Vankila ei tunnu kovin houkuttelevalta paikalta nauttia illallista mutta ainakin kaksi vankila ravintolaa on käymisen arvoisia Suomessa. Linnankellari Helsingissä ja Kakolanruusu Turussa, tarjoavat erikoisen ympäristön ruokien ja juomien nauttimiselle. 

Myös vankiloiden lisäksi maastamme löytyy monia muita kiinnostavia ruokapaikkoja. Monet vanhat apteekit tai posti rakennukset on muutettu ravintoloiksi ja niiden miljöössä pääsee nauttimaan ruoasta pullojen ja purkkien keskellä. Apteekki onkin monessa kaupungissa kuten Tampereella ja Joensuussa muuttunut suosituksi ruokapaikaksi.

Suomen maisemat ovat myös jotain, mitä monet turistit tulevat juuri Suomeen katsomaan ja nauttimaan. Tämän takia Suomesta löytyy myös lukuisia näköala ravintoloita, joista voi ihailla kaunista luontoamme. Jyväskylän Vesilinna ravintolasta aukeaa huikea näkymä Keski-Suomen kaupungin ylle. Haikaranpesästä Espoossa voi katsella Helsinkiä tai tähyillä merelle. 

 

Tampereen kuuluisin näköalaravintola on tietenkin Näsinneulan näköalaravintola, jossa voi nauttia ravintolan kuuluisan menun. Myös muita korkeita torni ravintoloita löytyy monista kaupungeista kuten Kuopiosta, jossa Puijon tornissa toimiva ravintola tarjoaa huimat näkymät kaupunkiin. Heinolassa voi käydä vesitornin ravintolassa nauttimassa aterioita ja samoin Mikkelin Naisvuoren tornista voi nauttia kauniista näkymistä kaupunkiin ja Saimaan maisemiin.