Blog

Suomen upeat näköalaravintolat

Suomessa on uskomaton luonto ja kauniit maisemat, joissa mieli lepää ja monet turistit tulevatkin Suomeen juuri maisemien takia. Useat ravintolat ovat hyödyntäneet tämän Suomen kauniin luonnon ja meillä onkin monta uskomattoman hienoa näköalaravintolaa, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Lue tästä artikkelista meidän listamme Suomen upeimmista näköalaravintoloista ja lähde tutustumaan niihin.

Aloitamme Savon sydämestä eli Kuopiosta. Kuopion puijon mäki ja luonnonsuojelualueella on tarjolla erinomainen kotiruokaa tarjoava ravintola. Kun haluat nauttia erinomaisesta lähiruoasta voit vierailla puijon mäen ravintolassa lounaalla tai illallisella. Samalla reissulla voit käydä Puijon tornin kahvilassa vierailulla, josta aukeaa huimat näkymät Kuopion kauniiseen maisemaan.

Kuopiosta siirryttäessä keskemmälle Suomea löytyy Jyväskylän ravintola Vesilinna. Se sijaitsee Harjun vesitornissa, josta on upeat näkymät Jyväskylän kaupunkiin ja sitä ympäröiviin vesistöihin venesatamiin, joissa kesäisin näkee veneet laiturissa ja voihan veneensäilytys talvellakin olla nähtävyys. Harju sijaitsee vain 400 maetrin päässä Jyväskylän keskustasta ja sinne pääsee niin jalan kuin myös autolla.

Siiryttäessä Hämeeseen vastaan tulee kuuluisa Näsinneula, joka sijaitsee Tampereella Särkanniemen huvipuiston yhteydessä. Näsinneulan ravintolasta löytyy huipputasoinen ravintola, jossa tarjolla on lounasta ja á la carte annoksia. Näkötornista aukeaa huikeat näkymät Tampereen kaupunkiin ja sitä ympäröiviin järviin. Tornista voi hyvällä ilmalla nähdä todella kauas.

Myös etelämmästä löytyy hieno näköalaravintola. Espoon Haikaranpesä sijaitsee Haukilahden vesitornissa. Siellä on tarjolla Skandinaavinen noutopöytä ja hienot näköalat ympäri pääkaupnkiseutua. Toinen näköalaravintola pääkaupunkiseudulla on Helsingissä. Jätkäsaaressa olevassa Clarion hotellissa on Sky-room baari, jossa kuitenkaan ei tarjoilla ruokaa mutta näkymistä Helsinkiin ja merelle voi nauttia drinkkien lomassa.

Suomessa on muitakin huikeita ravintoloita, joissa on erilaisia näköaloja niin järvimaisemiin kuin myös merelle. Tutkimalla eri kaupunkien tarjontaa voi löytää todellisia helmiä, joissa haluaa vierailla kerran jos toisenkin.