Blog

Suomen upeimmat ravintolat

Suomi on ruokahifistelijöiden luvattu maa. Ravintoloita löytyy joka lähtöön: on eurooppalaisista keittiöistä inspiraationsa hakevaa, suomalaista tai pohjoismaista keittiötä, erilaisia teemaravintoloita tai uuden aallon kokeilevia ravintoloita. Lisäksi suomalaisesta rakennushistoriasta löytyy upeita kohteita, jotka on uudistettu aiemmasta käyttötarkoituksestaan ravintolakäyttöön. Aulangon kievarin lisäksi kotimaan kesälomareissua varten kannattaa tsekata ainakin seuraavat ravintolakohteet:

Kakolan vankilaravintola

Turussa sijaitseva Kakola on entinen vankila, joka on uudistettu trendikkääksi asuinalueeksi. Mäellä sijaitseva entinen vankila-alue on nyt suosittu ajanviettokohde, ja alueella sijaitsee paljon erilaisia palveluita. Entisistä vankiselleistä on remontoitu vaaleita, trendikkäitä asuntoja. Vankila-alueelta löytyy myös entiseen selliin rakennettu ravintola, joka kannattaa ehdottomasti tsekata sekä menun että miljöön takia

Vanha paloasema Oulussa

Oulussa pääset tutustumaan mielenkiintoiseen rakennukseen, sillä vanhalle paloasemalle on perustettu mielenkiintoinen ravintola. Ravintolasta saa ruokaa erilaisiin tilanteisiin, isompaan ja pienempään nälkään, mutta sinne kannattaa suunnata ihan vain ympäristönkin takia. Rakennustekniikasta kiinnostuneita saattaa kiinnostaa myös rakennuksessa käytetty paalutus tekniikka.

Rovaniemen jääravintola

Lappilaista perinneruokaa tarjoileva Ice Restaurant on uskomaton kokemus. Tämä ikimuistoisen ravintoailta jää taatusti jokaisen mieleen, oli sitten turisti tai kotimaan matkailija. Vaikka olosuhteet ovat viileät, asiakkaan mukavuudesta on huolehdittu ja ruokailu sujuu miellyttävästi. Illallisen jälkeen voikin suunnata vaikka poroajelulle tai lähteä koirien vetämään rekeen. Illan kruunaavat revontulet, joista pohjoisessa pääsee nauttimaan.

Kun kesäsuunnitelmiin kuuluu matkailu kotimaassa, kannattaa siis ehdottomasti ottaa selvää, millaisia ravintoloita matkaan voisi ujuttaa. Suomesta löytyy paljon niin historiallisesti merkittäviä ravintoloita kuin erilaisin teemoin varusteltuja illallistamiskohteitakin. Teemaravintoloissa tai historiallisesti merkittävissä ravintoloissa voi myös järjestää upeita juhlia. Miltä kuulostaisi vaikka häät viikinkiravintolassa tai polttarit linnaravintolassa?