Blog

Taide viihteenä ravintoloissa

Ravintoloiden kilpailu ruoan avulla alkaa olla haastavaa erilaisten toimijoiden ilmaannuttua markkinoille, joten osa ravintoloista pyrkiikin erottautumaan erilaisella viihteellä ja taiteella. Pelkästään ravintoloiden miljöön muokkaaminen viihdyttävämmäksi ja erottautuvaksi, ei välttämättä enää riitä houkuttelemaan asiakkaita. Tämä onkin saanut eri toimijoita kehittämään mitä mielenkiintoisempia ohjelmanumeroita ja esityksiä. Osa ravintoloista on miljöön lisäksi panostanut myös tarjoilijoiden ulkoasuun ja olemukseen. 

Nykyaikana onkin helppoa muuttaa ulkonäköä ja ulkoasua tilanteen mukaan, vaikka monta kertaa työvuoron aikana. Teippipidennykset ovat hyvä keino saada hiuksiin lisää pituutta, piilolinssien avulla silmien värin vaihto käy hetkessä ja kenkien avulla pituutta on helppo saada, ainakin muutamia senttejä lisää. Tämä helpottaa esimerkiksi ryhmän ulkonäön muokkaamista samanlaiseksi, tai erilaisten teemojen mukaan toteutettujen iltojen toteuttamista, jossa jokainen esittää omanlaistaan hahmoa. Kausittain vaihtuvat teemat ovatkin hyvä lisä muiden joukossa. Halloween, ystävänpäivä, joulu, asiakkaat usein pitävät vaihtelusta, vaikka tulisivat jo pelkästään ruoan takia.

Erilaisia ohjelmanumeroita

Ruoan tarjoamisen lisäksi itse ruoan valmistamisesta voidaan saada aikaiseksi uskomattoman hienoja ohjelmanumeroita. Esimerkiksi liekityksestä on mahdollista saada aikaan näyttävä tulishow, jonka näkemisestä asiakkaat maksavat reippaasti. Tälläisten ohjelmanumeroiden järjestämiseen tarvitaan alansa parhaita huippukokkeja, joiden osaaminen on aivan maailman parhaimmistoa. 

Suoraan ruokailijoiden edessä valmistetun ruoan lisäksi, myös itse tarjoilu ja ruokailun aikana tapahtuva, tarjoilijoiden järjestämä esitys voi olla todella haluttua nähtävää ja koettavaa. Joidenkin ravintoloiden henkilökunta koostuu koulutetuista tanssijoista, joiden tehtävä on tarjoilun ohella järjestää näyttäviä tanssinumeroita asiakkaiden iloksi. 

Taitavien ja muista ravintoloista erottautuvien yritysten onkin mahdollista haalia asiakkaita kilpailijoilta, sekä pitää hinnat korkeina, koska konseptia on melkein mahdotonta matkia. Tämä taas houkuttelee asiakkaita jopa pitkien matkojen takaa, ainoastaan kokemaan ravintolan tarjoamia elämyksiä.