Taidetrendit ravintoloissa

Kerromme tässä artikkelissa erilaisista ravintoloista löytyvistä taidetrendeistä. Lisäksi kerromme, kuinka ravintolat voivat tarjota myös hengen ravintoa.

Taideravntolat

Useampi ravintola osaa yhdistää silmähivelevän taiteen ja herkullisen ruoan.

Nykyään taiteen merkitys hyvän ruoan ja laadukaiden juomien ohella kaikissa Taide ravintoloissa on kasvanut. Taidetta voivat taulujen lisäksi olla muun muassa kiehtovat musiikki- ja teatteriesitykset, runonlausunta ja vaikkapa elokuvaa ja musiikkia yhdistävät musikaalit. Huomiota ja suurta kiinnostusta herättävän taiteen piiriin saattavat kuulua myös historiaa nykyihmistä lähelle tuovat käsityönäyttelyt ja entisajan käyttöesineet. Ravintolassa saattaa olla esillä myös esimerkiksi kuukausittain vaihtuvaa taidetta.

Hengen ravinto

Laadukkaan ravintolaruoan ohella taide on oivaa hengen ravintoa ja tuottaa mielihyvää kaikille aisteille. Taiteeseen erikoistuneet ravintolat saattavat ottaa valikoimiinsa myös erilaista esittävää taidetta, kuten laulua, soittoa, teatteria, runonlausuntaa tai tanssia.

Eräs ravintoloiden suosima ja jatkuvasti yleistyvä taidemuoto on vaihtuvat valokuvanäyttelyt, joiden teema voi olla melkein mikä vain. Suosittuja teemoja ovat muun muassa kaupungistumista, luontoa ja eläimiä kuvaava taide. Toisaalta myös esimerkiksi Suomen sotahistoria on usein yksi suosittujen valokuvanäyttelyiden lähes vakio-aihe.

Hyvä ruoka kaipaa seurakseen mukavaa tunnelmaa

Korkealuokkainen ja elämyksiä tarjoava ravintola on yhtä aikaa sekä maistuvan ruoan että mielenkiintoa herättävän kulttuurin kehto. Aivan kuten perinteisen ja suositun pubin tavaramerkkinä on usein tikan- ja dartsinheitto sekä karaoke, on myös laadukkaiden ravintoloiden ohjelmistoissa usein laajaa kiinnostusta herättäviä musiikki- tai lausunta-esityksiä. Nykyään erittäin suosittuja ovat myös ravintoloissa järjestettävät kokkikurssit, jotka vetävät ravintolaan asiakkaita vuodenajasta ja tarjottavasta ruokalajista huolimatta.

Monille asiakkaille on tärkeää yhteinen toiminta, jonka ohella valmistetaan ja nautitaan oikeaa gourmet-tason ruokaa. Taidetta voidaan tuoda esiin myös ravintolan teeman mukaan, esimerkiksi jos kysymyksessä on vaikkapa eurooppalainen tai intialainen ravntola. Taiteen avulla esiin tuotavia moderneja trendejä voivat olla myös esimerkiksi alkuperäiskulttuurit, matkamuistot, käsityöt ja taide, kunnostus ja kierrätys, tai taidokkaasti yhdistettynä kasveja, peilejä, lasitaidetta ja valaisimia.

Hyvä ruoka, parempi mieli

Varmasti monet ovat kuulleet lausahduksen “Hyvä ruoka, parempi mieli”. Taidokkaasti valmistettu ruoka ja aisteja kiihdyttävät ruoka-aineet, kuten jalopenot, persilja tai ruoanvalmistuksen kunkku valkosipuli herättelevät aistit vastaanottamaan herkullisen ruokaelämyksen. Tuoreita, aitoja makuja sisältävä ruoka-elämys sisältää tuoreiden, laadukkaiden ruoka-aineiden tarjoamia aitoja makuja.