Blog

Tutustu alueesi ravintoloihin edullisesti ja vähennä ruokahävikkiä

Pihviä, pizzaa, kasvisbuffet, sushivalikoima, kreikkalaiset tai korealaiset herkut – kaupungit ovat täynnä valinnanvaraa hyvän ruoan ystäville. Kunnon ravintolaillallinen tuo mukavaa vaihtelua arkeen, mutta ulkona syöminen voi kuulostaa kalliilta varsinkin pienituloiselle. Ehkä sinusta tuntuu, että ravintolassa syöminen on turhaa luksusta ja että sinun pitäisi käyttää rahasi järkevästi ja tyytyä kotiruokaan. Vastuullinen rahankäyttö onkin järkevää, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa askeettista elämää ilman vaihtelua. Annamme tässä artikkelissa vinkkejä siihen, miten voit herkutella hyvällä omallatunnolla.

Säästä rahaa ja ympäristöä, mutta älä pihistele nautinnosta

Viime aikoina monet ovat heränneet ajattelemaan ympäristöä ja sitä, kuinka paljon varsinkin me länsimaissa joskus tuhlaamme resursseja. Ravintoloissa, kaupoissa ja kouluruokaloissa jää päivittäin yli suunnattomia määriä ruokaa, joka saattaa pahimmassa tapauksessa päätyä suoraan jäteastiaan. Ruokakaupoissa kyse on yleensä vanhentuvista elintarvikkeista, jotka voivat olla edelleen täysin käyttökelpoisia, mutta joita ei voi päiväyksen vuoksi enää myydä. Ravintoloissa kyseessä voi olla seisovasta lounaspöydästä yli jääneet ruoat tai tilauksesta valmistetut annokset, joita ei syystä tai toisesta voitu toimittaa asiakkaalle.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on keksitty erilaisia keinoja. Esimerkiksi joissakin kouluruokaloissa myydään lounaalta ylijäänyttä ruokaa edullisesti eläkeläisille tai työttömille, jotka edullisen aterian lisäksi pääsevät samalla tapaamaan muita ihmisiä. Ravintoloiden ja ruokakauppojen tapauksessa apuun tulee parin viime vuoden aikana suureen suosioon noussut suomalainen ResQ Club -mobiilisovellus. Sovelluksessa näet kätevästi kartalta lähiympäristösi ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat, jotka tarjoavat hävikkiruokaa edullisesti. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa sovelluksella on todella paljon ja monenlaisia yhteistyökumppaneita.

ResQ Clubissa teet hetkessä tilauksen ja maksat sen suoraan sovelluksessa. Tilaamasi ruoan voit sitten vapaasti noutaa joko heti tai muuna itsellesi sopivana ajankohtana ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Halutessasi sovellus myös muistuttaa sinua noutamisesta tai ilmoittaa, kun suosikkiravintolasi asettaa tarjolle uusia annoksia. Kannattaa olla nopea, sillä annoksia on ohjelman luonteesta johtuen aina rajallinen määrä saatavilla.

Hemmottele itseäsi

Kun olet tutustunut kaupunkisi ravintoloihin edullisen noutoruoan kautta, mikset menisi myös sisälle syömään? Silloin maksat tietenkin normaalihinnan, mutta pääset nauttimaan viihtyisästä ilmapiiristä ja tekemään pienen irtioton arjesta. Ja esimerkiksi juhlapäivällinen ei kyllä tunnu aivan samalta, jos sitä viettää omassa keittiössään, vaikka ruoka olisikin todella hyvää ja laadukasta. Pieni itsensä hemmottelu silloin tällöin on aivan paikallaan. Lisäksi et ota sitä riskiä, ettet pitäisikään ravintolan ruoasta – olethan nauttinut siitä jo kotonasi!