Blog

Vinkit kauniiseen kattaukseen

Kauniilla kattauksella voit nostaa juhlien tunnelmaa ja herättää vieraiden ruokahalun aivan toisiin ulottuvuuksiin. Kattaus on tietenkin hyvä suunnitella teeman ja tunnelman mukaan. Sen ei kuitenkaan aina tarvitse olla pilkun tarkkaa tekemistä vaan välillä myös luovuus on omiaan tekemään tunnelman ruokapöytään. Ruoka kannattaa aina tietenkin viipaloida mandoliinilla näyttävään muotoon, jonka voit hankkia Makujakauppa kaupasta. Katso tästä muutamat vinkit onnistuneeseen kattaukseen omiin juhliin tai vaikka arkeen.

Ensin kannattaa suunnitella teema ja sen mukaisesti valita värit, jotka esiintyvät kattauksessa. Pöydän voi ensimmäiseksi somistaa kukilla, jotka ovatkin jokaisen pyörän tärkein elementti, jos mietitään onnistunut ja kaunista kattausta. Kukat voi asetella yhteen korkeaan maljakkoon tai vaikka kahteen eri korkuiseen maljakkoon, joka tuo uutta ilmettä kattaukseen. Nykyisin kukkia asetellaan pöydälle myös ilman maljakkoa ja niistä voi rakentaa vaikka asetelman keskelle pöytää. Tässä saa olla luova ja oman näköinen kukkien asettelu tekee varmasti vaikutuksen vieraisiin.

Astioita voi hankkia kotiin hieman useamman kuin yhden sarjan. Makujakauppa verkkokaupasta löydät hyvän valikoiman astioita. Hieman paremmat astiat kannattaa säästää juhliin tai voi myös hankkia värikkäitä astioita arjen ulkopuolelle käytettäväksi. Värikkäiden astioiden kanssa kannattaa huomioida pöytäliinan väri tai lisätä pöydälle muita somisteita, jotka tukevat astioiden väriä ja halutessaan voi somisteilla korostaa niiden ulkoasua entisestään. Pöytä voi tietenkin olla kokonaan ilman pöytäliinaa tai sen voi asetella vain osaan pöytää. Myös liinan asettelussa on luovuus valttia.

Muita asioita, joita hyvään kattaukseen kuuluu on servetit ja niitä kannattaa olla kotona erilaisia sekä eri kokoisia ja värisiä. Niiden avulla voi tehdä kaunista tunnelmaa omaan juhlapöytään. Lisäksi juhlapöydässä on tarpeen kynttilät ja niiden kynttilänjalat. Kynttilänjalat voi valita juhlan mukaan. Suurempiin juhliin sopivat hopeiset tai messinkiset kynttilänjalat ja arkisempiin juhliin voi kynttilöitä olla lasisissa astioissa tai kynttilänjaloissa.