Blog

Vinkkejä loistavien pikkujoulujen suunnitteluun

Pikkujoulut ovat monille tärkeä tapahtuma vuosittain ja monet haluavat järjestää omat, loistavat pikkujoulut, joissa kaikki viihtyvät. Tällaisten pikkujoulujen järjestäminen voi olla ison työn takana, mutta onneksi on keinoja helpottaa ja nopeuttaa tätä työtä. 

Valaistus on tärkeä yksityiskohta ja Iittala tuikut ovat kaunis ja helppo vaihtoehto. Näillä saat helposti luotua tunnelmaa, josta moni nauttii. Tuikut ovat halpoja ja niitä voi käyttää ympäri vuoden, joten sinun ei tarvitse hankkia erikseen joulua varten erillisiä tuikkuja. Näin säästät rahaa, vaivaa, luontoa ja säilytystilaa.

Vieraille tarvitsee luultavasti tarjota iso määrä kuumaa juotavaa. Kuitenkin usein kotona ei ole tarpeeksi laitteita tätä tarkoitusta varten, mutta vedenkeitin ja kahvinkeitin on helppo saada lainaan esimerkiksi sukulaisilta. Näin sinun ei tarvitse investoida isoa rahaa tilaa vieviin laitteisiin, joita luultavasti käyttäisit kerran tai kaksi vuodessa. 

Perinteiset piparkakut voivat olla hieman tylsiä, voit kuitenkin piristää niiden makumaailmaa pienellä työmäärällä. Esimerkiksi pieni suklaaputous tai ratkaisu, jossa sulaa suklaata on kaikkien dipattavana, säästät paljon aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse yrittää koristella jokaista piparia yksitellen, tai ostaa kalliita, valmiiksikoristeltuja pipareita.

Koristeita helpommin ja edullisemmin

Valaistus on hyvä keino luoda tunnelmaa. Jouluvaloja ja muita valoja on luultavasti lähes kaikilla varastoissa. Voit kysellä näitä lainaan lähipiiriltäsi, sekä tuttaviltasi. Näin voit hyödyntää joutilaana olevia valoja ja säästät tilaa, luontoa ja rahaa, kun et joudu ostamaan uusia ja et joudu keksimään säilytystilaa, kun palautat valot käytön jälkeen. 

Yhdistelemällä eri värisiä tekstiilejä, kuten jouluisen punaisia ja valkoisia, saat helposti aikaan jouluista värimaailmaa ilman että joudut hankkimaan erillisiä jouluteemaisia tai jouluisia tekstiilejä vain hetken aikaa käytettäväksi.